contact DSP Dambovita

Comunicat de presa - Recomandari Paste 2022

 

                                                                                    

stemaMINISTERUL SANATATII

Directia de Sanatate Publica Dambovita

Targoviste str.T.Vladimirescu nr.15-19 cod 130095

Tel:0245613604, fax:0245611067

e-mail:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

 

               Nr.   10260 / 20.04.2022

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când se comercializează  o cantitate mai mare de produse de origine animală şi de ouă, D.S.P. Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor importanţa procurării acestor produse doar din surse autorizate.

Celor care au urmat Postul Paştelui, le recomandăm reluarea progresivă a alimentaţiei de origine animală. Consumul moderat de alimente şi alcool, în special în această perioadă, poate preveni riscul declanşării unor afecţiuni digestive sau modificarea metabolismului în cazul persoanelor cu afecţiuni cronice, ca de exemplu diabetul zaharat, hipertensiunea arterială şi obezitatea. Organismul nu trebuie supraîncărcat cu alimente greu digerabile.       

Persoanele cu afecţiuni cronice cunoscute vor păstra legătura cu medicii curanţi, pentru a evita agravarea stării de sănătate şi luarea unor măsuri profilactice suplimentare.                                                                              

În perioada Sărbătorilor Pascale, asistenţa medicală de urgenţă va fi  asigurată de către Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, Spitalul Judeţean  de Urgenţă Târgovişte şi de centrele de primiri urgenţe ale unităţilor sanitare cu paturi din raza administrativ-teritoraială a judeţului nostru.

 

 

 

           

 

 

        DIRECTOR EXECUTIV,                               PURTĂTOR DE CUVÂNT,

       Dr. Sorin STOICA                                            Cons. Marinela Popa