contact DSP Dambovita

COMUNICAT DE PRESĂ ACTIUNI 10-16 IULIE

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ DÂMBOVIŢA

Str. T.Vladimirescu nr.15-19, cod 130095, Târgovişte, jud. Dâmboviţa,

Tel. 0245-613604, fax 0245-611067

e- mail Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.,

Cod operator date cu caracter personal nr.12777

Nr. 15063 / 17. 07. 2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

În perioada 10-16 iulie 2020, inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița au derulat, în echipe mixte cu reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție al județului Dâmbovița și în cadrul controalelor  planificate, acțiuni de verificare a respectării măsurilor specifice diverselor domenii de activitate pentru care sunt valabile măsuri de relaxare, stabilite prin ordine comune ale ministrului sănătății și ale miniștrilor de resort, măsuri menite să prevină răspândirea infecției cu noul Coronavirus.

            În acest context au fost inspectate  65 de unități (unități sanitare, centre rezidențiale pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu dizabilități, saloane de înfrumusețare, instituții bancare, săli jocuri de noroc, terase alimentație publică, piețe, supermarketuri, producători care comercializează alimente direct consumatorului final, producători/ambalatori alimente).

            În cazul a 21 de unități controlate au fost identificate neconformități la prevederile legale, în principal a celor referitoare la:păstrarea distanței de siguranță, purtarea măștii de protecție, punerea la dispoziția clienților a produselor biocide, triajul clienților la intrarea în unități comerciale, de servire a alimentelor/băuturilor, utilizarea de produse biocide avizate pentru punere pe piață.

            Pentru neconformitățile identificate, inspectorii sanitari au aplicat  21 amenzi contravenționale, dintre care 16 amenzi în valoare de 117.500 lei.

            Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum și creșterea alarmantă a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus în județul Dâmbovița, facem din nou un apel la responsabilitate și respectarea măsurilor de protecție stabilite de autorități.

            În scopul protejării sănătății populației, inspectorii sanitari vor continua să verifice respectarea prevederilor legale prin care au fost instituite măsuri specifice fiecărui domeniu de activitate.

 

DIRECTOR EXECUTIV,

Dr. Sorin STOICA