contact DSP Dambovita

COMUNICAT DE PRESĂ 20 IUNIE 2020

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa

Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095

Tel: 0245613604, fax: 0245611067

Nr. 12846 / 20.06.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Referitor la cazurile SARS-CoV-2 confirmate la cele două cadre medicale ale unui cabinet de medicină de familie dintr-o localitate din  judeţul Dâmboviţa, facem următoarele precizări:

            În data de 13 iunie 2020, asistenta medicală se prezintă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu stare generală uşor modificată, generată de o altă afecţiune medicală. Este testată SARS-CoV-2 cu rezultat pozitiv în ziua de 14 iunie 2020.

D.S.P. Dâmboviţa demarează în aceeaşi zi ancheta epidemiologică preliminară în cadrul căreia au fost identificate toate persoanele contacte directe ale cazului confirmat  şi s-au instituit măsurile specifice conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în data de 4.06.2020, respectiv:

-izolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile a membrilor intradomiciliari;

-respectarea regulilor de igienă individuală;

-limitarea contactului interuman;

-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice SARS-CoV-2, se vor prezenta la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte prin solicitarea ambulanţei;

-efectuarea dezinfecţiei terminale;

            Ultima prezentare în cadrul CMI a fost în data de 11 iunie 2020, unde a purtat echipament de protecţie standard, iar activitatea principală a fost de eliberare a reţetelor medicale, fără a avea contact direct prelungit cu pacienţii.

În ceea ce  priveşte pe medicul din respectivul cabinet de medicină de familie, contact de serviciu al cazului confimat, aducem la cunoştinţa opiniei publice că în conformitate cu metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus: ”personalul medico-sanitar şi auxiliar asimptomatic contact direct cu caz confirmat, va fi testat în ziua  6/7 de la ultimul contact posibil infectant, iar în perioada imediată contactului posibil infectant şi până la primirea rezultatului de laborator, personalul medico-sanitar şi auxiliar îşi poate desfăşura activitatea, cu respectarea măsurilor de protecţie standard”.

În data de 17 iunie 2020, care reprezintă cea de a şaptea zi de la ultimul contact posibil infectant, D.S.P. Dâmboviţa  îi prelevează  medicului  testul pentru SARS CoV-2 şi se autoizolează la domiciliu până la sosirea rezultatului. Confirmarea cazului a fost transmisă vineri, 19 iunie 2020.

Se solicită echipaj ISU şi este adusă la Secţia Boli Infecţioase a Spitalului  Judeţean de Urgenţă Târgovişte, de unde este transferată la Spitalul ROL 2 Bucureşti.

Toate contactele directe de familie ale doamnei doctor au fost plasate în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

D.S.P. Dâmboviţa continuă ancheta epidemiologică pentru identificarea  posibilelor contacte infectante directe ale medicului în desfăşurarea activităţii de cabinet.

 

 

 

COMPARTIMENT RELAŢII PUBLICE D.S.P DÂMBOVIŢA