contact DSP Dambovita

Comunicat de Presa 6 Mai 2020

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa

Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095

Tel: 0245613604, fax: 0245611067

Nr. 9420 / 06. 05. 2020
 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

          Începând cu data de 30 aprilie 2020, în comuna Produleşti se află în evoluţie  un focar familial  cu 7 persoane depistate pozitiv  COVID-19. Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.

           Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind  identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.

          Au fost dispuse următoarele măsuri:

          -izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;

          -dezinfecţia terminală în focar;

          -în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor  solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transfera la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

          -s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;

          -limitarea contactului interuman;

          -monitorizarea zilnică a pacienţilor aflaţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

         

 

 

DIRECTOR EXECUTIV,                                    COMP. RELATII PUBLICE,

  Dr. Sorin STOICA                                                 Cons. Marinela POPA