contact DSP Dambovita

Comunicat testare personal centre pentru batrani

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII

Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa

Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095

Tel: 0245613604, fax: 0245611067

Nr. 8543/ 23.04.2020

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

Începând cu  data de 22 aprilie 2020, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a extins acţiunea de testare pentru depistarea COVID-19, a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice din judeţul Dâmboviţa. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei militare numărul 8/2020. Pentru această  acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul instituţiei noastre, care printr- un efort considerabil, până la acest moment, au reuşit să preleveze probe de la peste 200 de angajaţi ai acestor centre.

Precizăm că această acţiune a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare, iar  reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obtinerea rezultatului negativ al probei recoltate.

D.S.P. Dâmboviţa supraveghează cu toată responsabilitatea  activitatea din aceste centre pentru batrâni, tinând cont de faptul că beneficiarii acestora reprezintă o categorie vulnerabilă şi, totodată, monitorizează cu atenţie  evoluţia fiecărui caz înregistrat în judeţul nostru.

 

 

 

 

 

               DIRECTOR EXECUTIV,              COMP. RELAŢII PUBLICE,

                   Dr. Sorin STOICA                        Cons. Marinela POPA