contact DSP Dambovita

COMUNICAT PRESA RACARI

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ  DÂMBOVIŢA
Târgovişte str.T.Vladimirescu nr.15-19 cod 130095
Tel:0245613604, fax:0245611067
 e-mail:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
Cod operator date cu caracter personal nr.12777
Nr. 7988/17.04.2020

 

COMUNICAT DE PRESA

 

       Referitor la evenimentul epidemiologic comunitar care a avut loc la Centrul Rezidential de Persoane Varstnice Racari, facem urmatoarele precizari:

       DSP Dambovita a demarat in data de 14.04.2020 o ancheta epidemiologica preliminara, ca urmare a confirmarii COVID - 19, a unei persoane angajata a centrului, care la acel moment se afla in izolare preventiva la domiciliu.

      Cu aceasta ocazie au fost recoltate 71 de probe, 52 de la persoanele asistate si 19 de la salariati. In urma rezultatelor primite de la Institutul Matei Bals, in cursul serii de 16.04.2020, a rezultat ca 32 din persoanele asistate si 9 salariati au fost depistati pozitiv COVID - 19 fara sa prezinte simptomatologia specifica infectiei respiratorii acute.

       Prefectul judetului Dambovita impreuna cu directorul DSP Dambovita s-au deplasat la centrul rezidential pentru a evalua situatia si a coordona echipele de interventie.

     S-a dispus ca toate persoanele confirmate pozitiv, aflate in centru, sa fie evaluate de un medic specialist boli infectioase, in prealabil internarii, conform protocolului specific situatiei, la sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean Targoviste. Restul persoanelor cu rezultate negative ramanand in centru, in supraveghere clinica.

     Pentru o mai buna operativitate a fluxului de garda s-a solicitat suplimentarea cu medici specialisti, la sectia de boli infectioase, avand in vedere numarul mare de pacienti care urmau sa ajunga.

     In cursul zilei de 17.04.2020, s-a continuat testarea a 29 de persoane care deservesc centrul rezidential, aflate in autoizolare preventiva la domiciliu, in conformitate cu prevederile Ordonantei militare nr. 8/2020.

   S-a dispus comasarea activitatii intr-un singur pavilion, in care s-a facut dezinfectie terminala, intensificarea masurilor de curatenie si dezinfectie, utilizarea echipamentului de protectie personala pe toata perioada de activitate si respectarea masurii de autoizolare.

            Ancheta epidemiologica este in derulare.

 

            Cu stima,

 

DIRECTOR EXECUTIV,

DR. SORIN STOICA                                                                          COMP.RELATII PUBLICE,

                                                                                                            CONS. MARINELA POPA