contact DSP Dambovita

Comunicat de presa - Ziua Internațională a Bolilor Rare - 28 februarie 2019

MINISTERUL SANATATII
DIRECTIA DE SANATATE PUBLICA  DAMBOVITA
Targoviste str.T.Vladimirescu nr.15-19 cod 130095
Tel:0245613604, fax:0245611067 e-mail:Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.
NR. 2884/28.02.2019

 

COMUNICAT DE PRESĂ
Ziua Internațională a Bolilor Rare
28 februarie 2019

     Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, în parteneriat cu medicii de familie, celebrează în data de 28 februarie 2019, Ziua Internațională a Bolilor Rare şi organizează in perioada  28 februarie - 8 martie 2019, Campania cu sloganul: „Bolile rare - arată că îți pasă”.

     Tema campaniei de anul acesta este – " Integrarea și coordonarea serviciilor sociale și de sănătate ".

     Cea de-a 12-a ediție a Zilei Internaționale a Bolilor Rare se va concentra pe depășirea lacunelor în coordonarea serviciilor medicale, sociale și de sprijin pentru a face față provocărilor cu care se confruntă zilnic oamenii care trăiesc cu o boală rară și familiile lor din întreaga lume.

     Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019 este o oportunitate de a face parte dintr-o mișcare globală adresată factorilor de decizie politică, personalului medical și serviciilor de îngrijire pentru a coordona mai bine toate aspectele legate de îngrijirea persoanelor care suferă de o boală rară.

     La 28 februarie 2019, persoanele care suferă de o boală rară, familiile acestora, organizațiile de pacienți, politicienii, profesioniştii din sistemul sanitar, cercetătorii, se reunesc în spirit de solidaritate pentru a sensibiliza opinia publică în legătură cu bolile rare.

    Scopul campaniei  este informarea  și conștientizarea:

  • profesioniștilor din sănătate despre  problematica bolilor rare și  metodele de management al pacienților cu boli rare
  • pacienților cu boli rare și a familiilor lor asupra posibilităților de diagnosticare, tratament și a altor programe de sănătate  specifice.         

  DIRECTOR EXECUTIV,                                                                          DIRECTOR EXEC. ADJ. SĂN. PUB.,
  DR. SORIN STOICA                                                                                 DR. GABRIELA COSTEA

Coordonator program PN V.1,
Dr. Aquilina Meşină

     Întocmit
Psih. Ivona

Descarca Analiza de situatie - Ziua Internațională a Bolilor Rare 2019

Descarca afisul campaniei