contact DSP Dambovita

Comunicat de presa - caz deces

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa
Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095
Tel: 0245613604, fax: 0245611067
Nr. 1032 / 25.01. 2019

 

COMUNICAT DE PRESĂ

          Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată cu privire la decesul unei paciente în vârstă de 33 de ani  pentru care se confirmase  prezenţa virusului gripal. Menţionăm că decesul a survenit în timp ce aceasta se afla spitalizată în  Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte cu diverse comorbidităţi.
          De la debutul sezonului gripal în judeţul Dâmboviţa, au fost transmise către Institutul Cantacuzino un număr de 11 probe recoltate de la pacienţi, din care pentru 10 a fost confirmat diagnosticul de gripă, 6 cu virus gripal tip AH1 si 4 cu virus gripal tip AH3. Toate aceste cazuri au fost înregistrate la persoane care nu s-au vaccinat antigripal.
          Reamintim populaţiei să respecte regulile de igienă personală şi colectivă, să evite locurile cu aglomeraţie umană, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului de familie pentru stabilirea corectă a tratamentului.
          Nu este recomandat autotratamentul.
          În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită a grupelor cu risc,  prin intermediul cabinetelor de medicină de familie au fost vaccinate 54870 de persoane.
          Insistăm asupra vaccinării antigripale care este singura metodă  eficientă de a preveni îmbolnăvirea prin gripă.

DIRECTOR EXECUTIV,                                       COMP. RELAŢII PUBLICE,
     Dr. Sorin STOICA                                                   Cons. Marinela POPA