contact DSP Dambovita

Drept la replica Gazeta Dambovitei 16 ianuarie 2018

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII
Direcţia de Sănătate Publică  Dâmboviţa

Târgovişte, str.Tudor Vladimirescu, nr.15-19, cod 130095
Tel: 0245613604, fax: 0245611067
Nr. 712 / 16.01.2018

DREPT LA REPLICA

CĂTRE,
            GAZETA DÂMBOVIŢEI- COTIDIAN  JUDEŢEAN ONLINE
Doamnei redactor şef  ZAMFIRESCU Crina

Stimată doamnă,

            Referitor la articolul cu titlul  “Cu copilaşii în spital . DSP şi ISJ fac publice date diferite ale cazului TBC ”, vă transmitem urmatoarele:

            Comunicatul de presă transmis în data de 15 ianuarie 2018a facut referire la numărul copiilor testaţi, aflati în  contact direct ca urmare a frecventării cursurilor şi identificaţi la demararea anchetei epidemiologice preliminare, nu la numărul total de copii inscrişi la începutul anului şcolar, la care s-a referit I.S.J. Dambovita în comunicatul dumnealor.

D.S.P. Dâmboviţa este informată cu privire la apariţia cazurilor de tuberculoză sau despre confirmarea lor, de la unitătile sanitare de profil pneumoftiziologic. Aşa cum am menţionat in comunicatul de presă, cazul la care vă referiţi a fost raportat în data de 27 decembrie 2017 de către Dispensarul TBC Târgovişte.

Au fost testaţi toţi cei 19 preşcolari din care, 3 copii au prezentat induraţie pozitivă la testarea PPD, după cum urmează:
-        Un caz în data de 8 ianuarie 2018;
-        Un caz în data de 9 ianuarie 2018;
-        Un caz la citirea din 12 ianuarie 2018 si raportat in cursul dimineţii de 15 ianuarie 2018.

                 D.S.P. Dâmboviţa nu a primit notificări de la I.S.J. Dâmbovita, ci în data de 8 ianuarie 2018, la solicitarea noastră, Şcoala Gimnazială “Dora Dalles” Bucşani ne-a prezentat un plan propriu de măsuri în care erau incluse şi operaţiuni proprii de dezinfecţie.

                În această unitate de învătământ, prin personalul propriu de specialitate, instituţia noastră a efectuat operaţiuni de dezinfecţie terminală în data de 9 ianuarie 2018.

            După cum am menţionat, ancheta este în derulare, monitorizările şi testările continuă iar datele se modifică în permanenţă.

DIRECTOR EXECUTIV,                                                       COMP. RELAŢII PUBLICE,
     Dr. Sorin STOICA                                                                  Cons. Marinela POPA