contact DSP Dambovita

Tel: 0245613604, fax: 0245611067
Nr. 2155 / 24.02.2016

COMUNICAT DE PRESA

Numarul afectiunilor respiratorii inregistrate in saptamana de monitorizare 15-20 februarie 2016, se mentine in limitele prognozate pentru aceasta perioada si comparabil cu cel din saptamana precedenta. Pentru intervalul amintit, furnizorii de servicii medicale au raportat 1146 de infectii acute ale cailor respiratorii superioare, din care doar 9 cazuri internate si 405 pneumonii, pentru doar 8 cazuri impunandu-se spitalizarea.
    Numarul cazurilor de gripa confirmata pe intreg sezonul de supraveghere, se ridica la 18, din care trei cazuri decedate, doi adulti de 42 si 62 de ani, pacienti cu comorbiditati, nevaccinati antigripal si un copil de 1 an, care, dupa aproape 10 zile de la debutul bolii a fost adus in stare foarte grava la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste.
    Recomandam populatiei respectarea cu strictete a regulilor de igiena personala si colectiva si prezentarea la medicul de familie de la primele semne de boala.

DIRECTOR EXECUTIV,                        PURTATOR DE CUVANT,
 Dr. Sorin STOICA                               Cons. Marinela POPA