contact DSP Dambovita

Tel:0245613604, fax:0245611067
Nr.  1744 / 16. II. 2016

COMUNICAT DE PRESA

Referitor la situatia aprovizionarii cu apa a orasului Pucioasa si a localitatilor Doicesti, Vulcana Bai, Vulcana Pandele si Branesti, facem urmatoarele precizari:

Tinand cont de faptul ca pana la acest moment nu exista o alta sursa sigura de alimentare cu apa a zonelor amintite, s-a recomandat ca apa din reteaua de distributie furnizata din vechea sursa, sa fie consumata inclusiv  pentru baut,  numai fiarta si racita. Ea va fi supusa procesului termic pentru  cel putin 10 minute.
Exclusiv, pentru unitatile spitalicesti cu paturi si pentru unitatile de invatamant, alimentarea cu apa potabila se va face cu cisterna aprovizionata numai din surse autorizate sanitar.
Pentru sugarii alimentati cu lapte praf, Unitatile Administrativ Teritoriale din zonele afectate, cu sprijinul Filialei de Cruce Rosie Dambovita,  vor distribui apa plata imbuteliata.
            Pana in acest moment nu ne-au fost semnalate cazuri de imbolnaviri prin boala diareica acuta, sau alta simptomatologie digestiva, in relatie cu consumul de apa.
     Directia de Sanatate Publica Dambovita va monitoriza permanent masurile intreprinse de Compania de Apa Targoviste  Dambovita pentru remedierea acestei situatii.

DIRECTOR EXECUTIV,                    PURTATOR DE CUVANT,
  Dr. Sorin STOICA                              Cons. Marinela POPA