contact DSP Dambovita

Avize si Autorizatii

Acte privind autorizarea sanitara si asistenta de specialitate

Documente necesare inregistrarii in Registrul Unic al Cabinetelor

Libera practica pentru activitati conexe actului medical

Certificate de conformitate care atesta formarea profesionala

Certificatele necesare recunoaşterii titlurilor oficiale de calificare în profesiile de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi de moaşă de către celelalte state membre UE  pentru  persoanele care au domiciliul pe raza judeţului Dâmboviţa se emit de către Ministerul Sănătăţii pe baza dosarelor cu actele obligatorii depuse la  Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

Documentele solicitate primite de la Ministerul Sănătăţii se eliberează de către compartimentul RUNOS doar persoanelor care la depunerea dosarelor au optat pentru ridicarea acestora de la Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

 

Având în vedere prevederile OUG nr. 41/2016, începănd cu 19.09.2016, solicitanţii documentelor necesare recunoaşterii calificărilor româneşti în celelalte state membre ale Uniunii Europene pentru profesiile de medic, medic dentist, şi farmacist, vor putea depune copii nelegalizate pentru următoarele documente:

  • Diplomă de licenţă, respective diploma de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist
  • Foaia matricolă a diplomei de licenţă sau după caz a diplomei de medic, medic dentist/medic stomatolog sau farmacist
  • Diplomă de bacalaureat
  • Carnet de resident
  • Carte de muncă
  • Documentele de schimbare a numelui (ex. certificat de căsătorie)
  • Contract/contractile individuale de muncă/contractile de voluntariat şi sau/actele adiţionale ale acestora.

La depunere documentele menţionate mai sus vor vor fi în mod obligatoriu însoţite de originale.

Potrivit alin. (4) din OUG nr. 41/2016 „În cazul în care persoana se prezintă cu copia legalizată după document, în scopul furnizării serviciului public, instituţia sau organul de psecialitate al administraţiei publice centrale este obligată/obligat să o accepte.”

Solicitanţii au în continuare obligaţia de a depune celelalte acte necesare eliberării documentelor de conformitate, în formatul solicitat si în present.

În cazul solicitanţilor care prezintă documente emise de alte state memebre ale UE sau alte state terţe (ex. diplomă de bacalaureat, certificate de căsătorie, etc.) acestea vor fi însoţite de traducerea în original în limba română.

 

Documente în baza cărora se eliberează certificatele de conformitate şi respectiv de experienţă profesională necesare recunoaşterii calificărilor de medic,medic dentist, farmacist, asistent medical generalist şi moaşa obţinute în România

CATEGORIILE SI CONDITIILE DE ELIBERARE A CERTIFICATELOR NECESARE RECUNOASTERII TITLURILOR ROMANESTI IN PROFESIA DE MEDIC, MEDIC DENTIST, FARMACIST, ASISTENT MEDICAL GENERALIST SI MOASA

Aceste documente se elibereaza numai medicilor,medicilor dentisti, farmacistilor, asistentilor medicali generalisti si moaselor care intrunesc conditiile de cetatenie, ascendenta, filiatie, casatorie si rezidenta prevazute de lege si care au dobandit formarea in profesie pe teritoriul Romaniei.
In cazul titularilor de diplome, certficate si alte titluri de medic, medic dentist, farmacist, asistent medical generalist si moasa eliberate de un stat tert si echivalate conform legii , care au exercitat efectiv si legal activitatea profesionala in baza acestor titluri de calificare pe o durata de 3 ani in Romania, Ministerul Sanatatii elibereaza o adeverinta care atesta stop-sleepiness-meds.com profesionala necesara procedurii de recunoastere in celelalte state membre.
  Documente necesare eliberarii acestei adeverinte:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copie act de identitate;
  -          copie legalizata dupa atestatul de echivalare;
  -          copie legalizata dupa diploma echivalata;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          copie dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte experienta profesionala de 3 ani;
  -          copie dupa documentele de schimbare a numelui.
  Certificatele/adeverintele se elibereaza in termen de 30 zile lucratoare,de la data inregistrarii dosarului complet la Registratura Ministerului Sanatatii  .
  Aceste documente se elibereaza titularului sau unei persoane imputernicite de catre acesta prin procura notariala.

  Categoriile de certificate si conditiile de eliberare:

   MEDICI

   Certificate care atesta formarea in profesia de medic conforma DC 2005/36/CE si/sau asimilarea denumilor titlurilor de calificare cu cel prevazut pentru Romania de aceasta norma.
   Se elibereaza titularilor:
   1.    Diplomei de Doctor-medic specializarea universitara medicina generala/medicina,  
   2.    Diplomei de Licenta de Doctor-medic specializarea universitara medicina,    
   3.    Certificatului de medic specialist eliberat de Ministerul Sanatatii  care atesta formarea conforma in una din specialitatile listate pentru Romania de DC/2005/36CE,         
   4.    Certificatului de medic specialist - care atesta formarea conforma in specialitatile:       
  Hematologie si hemobiologie; Pneumoftiziologie; Balneofizioterapie; Balneologie si Recuperare medicala; Balneoclimatologie si Recuperare medicala; Balneofizioterapie si Recuperare Medicala; Alergologie si imunologie; Imunologie clinica si alergologie; Medicina Generala Radiodiagnostic Laborator clinic, biochimie, microbiologie, parazitologie hematologie; Chirurgie plastica si reparatorie; Chirurgie cardiovasculara pentru care se aplica asimilarea de denumire a specialitatii dupa cum urmeaza:
   -Hematologie si hemobiologie - cu Hematologie;
   -Pneumoftiziologie - cu Pneumologie;
   -Balneofizioterapie; Balneolo - cu Recuperare, Medicina Fizica si Recuperare medicala ;
   -Balneologie;
   -Balneoclimatologie si Recuperare Medicala; Balneofizioterapie si Recuperare Medicala;
   -Alergologie si imunologie; - cu Alergologie si Imunologie clinica;
  Imunologie clinica si alergologie
   - Medicina Generala - cu Medicina de Familie;
   -Radiodiagnostic - cu Radiologie- imagistica medicala;
   -Laborator clinic,biochimie, - cu Medicina de Laborator;
  microbiologie, parazitologie, hematologie
   -Chirurgie plastica si reparatorie - cu Chirurgie Plastica Microchirurgie Reconstructiva;
   - Chirurgie cardiovasculara - cu Chirurgie vasculara.
    5.    Certificatului de medic specialist medicina generala/medicina de familie , in cazul medicilor confirmati rezidenti medicina generala/medicina de familie in urma concursurilor de rezidentiat organizate începând cu sesiunea noiembrie1995.    

  Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat;
  -          copie legalizata dupa Diploma de medic;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de Facultatea de medicina absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.
  Medicii specialisti vor prezenta suplimentar:
  -          copie dupa certificatul de medic specialist eliberat de Ministerul Sanatatii  in format nou incepand cu luna mai 2007;
  -          adeverinta eliberata de Centrul National de Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti in care se precizeaza ordinul ministrului de confirmare ca rezident si perioada in care s-a efectuat pregatirea prin rezidentiat sau copia legalizata a carnetului de rezident.
 


Certificat care atesta drepturi castigate generale in profesia de medic:
  Se elibereaza medicilor care fac dovada exercitarii efective si legale a activitatilor respective pe o durata de minim 3 ani consecutivi din ultimii 5 care preced eliberarea acestui certificat si sunt titulari ai:
  Diplomei de Doctor –medic specializarea universitara pediatrie
  Certificatului de medic specialist care atesta o formare mai mica decat cea prevazuta pentru specialitatea respectiva de DC/ 2005/36/CE.
  Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat ;
  -          copie legalizata dupa diploma de medic;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de Facultatea de medicina absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          dupa caz copie dupa certificatul de medic specialist eliberat de Ministerul Sanatatii  in format nou incepand cu luna mai 2007;
  -          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.
In cazul titularilor Certificatului de medic specialist Chirurgie si Ortopedie infantila , se poate elibera un certificat care atesta drepturi castigate generale, numai daca titularul face dovada ca a exercitat efectiv si legal activitatile de medic specialist chirurgie pediatrica in Romania pe o durata de minim 3 ani consecutiv din ultimii 5 care preced eliberarea acestui certificat.

   Certificat care atesta drepturi castigate specifice in profesia de medic:
   Se elibereaza  medicilor de Medicina Generala cu drept de libera practica precum si in cazul medicilor specialisti/primari Medicina de Familie care nu se incadreaza in prevederile de la punctul 1(E);
   Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat;
  -          copie legalizata dupa diploma de medic;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de Facultatea de medicina absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          adeverinta eliberata de casele de asigurari de sanatate judetene sau a Municipiului Bucuresti in care se precizeaza ca la data de 1.01.2007 desfasurau activitatile de medicina de familie in relatie contractuala cu acestea;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.

MEDICI DENTISTI

   Certificatele care atesta drepturi castigate specifice in profesia de medic dentist:
   Se elibereaza titularilor:
  Diplomei de Doctor-medic specializarea universitara stomatologie , care fac dovada ca au exercitat in Romania in mod efectiv, legal activitatile de medic dentist pe o perioada de minim 3 ani consecutiv din ultimii 5 care preced eliberarea acestui certificat.
  Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat ;
  -          copie legalizata dupa Diploma de doctor-medic stomatolog/Diploma de licenta de doctor- medic stomatolog;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de Facultatea de Stomatologie/Medicina-dentara absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare ;
  -          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.

FARMACISTI

  Certificatele care atesta drepturi castigate generale in profesia de farmacist:
  Se elibereaza titularilor:
  Diplomei de licenta de farmacist inclusiv promotia 2007, care fac dovada exercitarii efective si legale a activitatilor respective pe o durata de minim 3 ani consecutivi din ultimii 5 care preced eliberarea acestui certificat .
   Documente necesare :
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat ;
  -          copie legalizata dupa Diploma de farmacist;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de Facultatea de farmacie absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata;
  -         copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.

 

ASISTENTI MEDICALI GENERALISTI

  Certificat de Conformitate
  Se elibereaza in cazul titularilor :
  Diplomei de absolvire de studii superioare de scurta durata de asistent medical generalist incepand cu promotia 2006 de absolventi;
  Diplomei de Licenta de asistent medical generalist incepand cu promotia 2007 de absolventi;
  Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat ;
  -          copie legalizata dupa diploma de asistent medical generalist;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de unitatea de invatamant absolvita in care se precizeaza perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.
 2) Certificat care atesta drepturi castigate specifice in profesia de asistent medical generalist
Se elibereaza in cazul asistentilor medicali generalisti care fac dovada exercitarii efective si legale a activitatilor de ingrijiri generale de sanatate in Romania pe o durata de minim 5 ani consecutiv din ultimii 7 care preced eliberarea acestui certificat, titulari ai:
Certificatului de Competente Profesionale de Asistent Medical Generalist eliberat de scolile sanitare postliceale sanitare,
   Documente necesare:
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat;
  -          copie legalizata dupa Certificatul de Competente Profesionale;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de unitatea de invatamant absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile postliceale;
  -          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata ;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.

MOASA

  Certificat de conformitate
  Se elibereaza in cazul titularilor:
  Diplomei de licenta de moasa incepand cu promotia 2007 de absolventi.
  Documente necesare
  -          cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat ;
  -          copie legalizata dupa Diploma de moasa;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de unitatea de invatamant superior absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile universitare;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.
 3) Certificat care atesta drepturi castigate specifice in profesia de moasa
   Se elibereaza in cazul titularilor :
  Diplomei de asistent medical obstetrica-ginecologie, eliberata de scolile postliceale sanitare de specialitate, care fac dovada exercitarii efective si legale a activitatilor de moasa prevazute de lege, in Romania, pe o durata de minim 5 ani consecutivi din ultimii 7 care preced eliberarea acestui certificat.
   Documente necesare:
   -         cerere in care se vor preciza si datele de contact;
  -          copia actului de identitate;
  -          copia legalizata dupa diploma de bacalaureat;
  -          copie legalizata dupa diploma de asistent medical obstetrica -ginecologie;
  -          copie legalizata dupa foaia matricola;
  -          adeverinta eliberata de unitatea de invatamant absolvita prin care se atesta perioada in care au fost efectuate studiile postliceale;
  -          copie legalizata dupa cartea de munca sau adeverinta de la unitatea angajatoare din care sa rezulte conditia de experienta profesionala mentionata;
  -          copie legalizata dupa documentele de schimbare a numelui.
În cazurile în care, în vederea eliberării de către Ministerul Sănătăţii a documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE, solicitanţii nu pot depune copia legalizată a cărţii de muncă, aceştia vor prezenta Adeverinţa eliberată de unitatea sanitară de încadrare , întocmită numai după modelul de mai jos.
Precizăm că pentru datele înscrise în Adeverinţă, întreaga responsabilitate cu privire la autenticitatea şi legalitatea acestora revine în exclusivitate unităţii de încadrare emitentă.

 







 
 M O D E L
  Antetul unităţii (Logo)
  Nr.de înregistrare, data
 

  A D E V E R I N Ţ Ă
 
  Se adevereşte prin prezenta că doamna /domnul……. medic/medic dentist/farmacist/specialist/primar in specialitatea……asistent medical generalist/asistent medical obstetrică-ginecologie este/a fost încadrat/ă în unitatea noastră în funcţia de…….. de la data de (zi, lună, an) până la data de…. (zi, lună, an), exercitând efectiv, legal şi neintrerupt* activităţile profesionale pe această durată.



  Funcţia,
  nume prenume persoană abilitată,
  semnătură, ştampila unităţii

 

 

 

ANUNŢ  8.12.2015

În atenţia  asistenţilor medicali generalişti, moaşelor şi asistenţilor medicali   

În conformitate cu prevederile art.III alin.(1) din Legea nr.278/2015 din 12 noiembrie 2015  pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a profesiei de asistent medical, precum şi organizarea şi funcţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, activităţile de atestare a titlurilor româneşti de calificare de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical sunt preluate  de către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.  În acest sens: -până la data de 15.12.2015 inclusiv cererile de eliberare a documentelor necesare recunoaşterii calificărilor româneşti de asistent medical generalist, de moaşă şi de asistent medical în celelalte state membre UE se depun  la direcţiile de sănătate publică judeţene respectiv la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti; -în perioada 16-31.12.2015 se sistează depunerea solicitărilor din motive organizatorice; -începând cu data de 4.01.2015 cererile se vor depune la filiala OAMGMAMR la care solicitantul este membru sau la filiala OAMGMAMR în a cărei rază teritorială acesta domiciliază pentru solicitanţii asistenţi medicali generalişti, moaşe sau asistenţi medicali care nu au dobândit autorizarea în profesie.  

Tratamente strainatate

Acte necesare pentru depunerea unui dosar de tratament in strainatate

Conform ordinului ministerului sanatatii 50/2004- privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în strainatate, cu modificarile si completarile ulterioare – respectiv Ordinul MS 697/2005 si Ordinul MS 1325/2009, initierea de catre Directiile de sanatate publica judetene si a municipiului Bucuresti a Procedurii de obtinere a aprobarii pentru efectuarea tratamentului in strainatate se face numai dupa ce pacientul a parcurs si epuizat toate nivelurile de asistenta medicala in tara si exista recomandarea medicului specialist de ultim nivel ca pacientul are nevoie de un tratament care nu poate fi efectuat in Romania.

Acte necesare pentru trimiterea la comisia de specialitate pentru tratament medical in strainatate în original :

  • adeverinta de la medicul de familie in care sa se precizeze ca bolnavul este inscris pe lista acestuia.
  • recomandarea/raportul medical de la medicul specialist curant in care sa se precizeze ca pacientul a parcurs toate etapele de investigatie si tratament din tara si are nevoie de un tratament care nu poate fi efectuat in Romania .
  • cerere tip prin care se solicita examinarea pacientului de catre comisia de specialitate pentru tratament in strainatate

In copie :

  • act de identitate al pacientului si al persoanei care depune documentele (medic de familie, apartinator – sot/sotie, ruda de gradul iv – sau reprezentant legal). Este obligatoriu ca pacientul sa aiba domiciliul stabil in judetul Dambovita
  • pentru pacientii minori -copie de pe act identitate al parintilor si copie de pe certificatul de nastere.
  • documentatia medicala a bolnavului (copie de pe fisa pacientului, bilet de iesire din spital, analize efectuate etc.)

 

Tarife L.D.I.S.P.

 Lista preturi analize

Coform Ordinului  MS nr. 3421 din 21-11-2022

 

Tipul analizei solicitate

Parametrii determinati

Pret

Standard/Metoda de analiza

Timp de furnizare  rezultate

Exsudat faringian

Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus

50 lei

 

 

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut ,

Editura Medicala 2008

PS-LDB-M-03

2 zile

Examen coprobacteriologic

Salmonella, Shigella,

Yersinia enterocolitica, Escherichia coli

enteropatogen

49 lei

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008

PS-LDB-M-04

4 zile

Examen coproparazitologic

Giardia , Entamoeba spp., Blastocystis hominis)

helminti intestinali (Tenia spp, Hymenolepis spp.,

Ascaris lumbricoides,Trichuris spp, Enterobius

vermicularis, Strongyloides spp., Ancylostoma spp.

24 lei

Parazitologie Medicală, Simona

Rădulescu, E.A.Mayer,Editura

ALL,Bucureşti,1994

PS-LDB-M-05

 

1 zi

Antibiograma

Antibiograma

32 lei

Tratat de Microbiologie

clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008; CLSI

PS-LDB-M-06

2 zile

HIV-ELISA

Ac. anti HIV

39lei

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008

PS-LDB-M-01

7 zile

HIV-Test imunocromatografic

(test rapid)

Ac. anti HIV

 44 lei

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008

PS-LDB-M-01

1 zi

Diagnosticul sifilisului

RPR

13 lei 

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008

PS-LDB-M-02

1 zi

Eficienta sterilizarii(controlul bacteriologic al sterilizarii la etuva/autoclav)#

Bacillus stearotermophillus

Bacillus atrophaeus

35 lei

Instructiunile producatorului

7 zile

Urocultura

Germeni patogeni

41 lei

Tratat de Microbiologie clinica Autori:

Dumitru Buiuc, Marian Negut,

Editura Medicala 2008

3 zile

Pentru acceptarea probelor biologice sunt necesare urmatoarele :

-          codul numeric personal

-          numele medicului de familie

 

 

 

 

Tipul analizei solicitate

Parametrii determinati

Pret

Standard/Metoda de analiza

Timp de furnizare  rezultate

Recoltare proba apa potabila

 

Determinari microbiologice

60 lei

-

-

Recoltare proba apa potabila

 

Determinari chimice

10 lei

-

-

Examen microbiologic al apei potabile

 

 

 

Bacterii coliforme

 

Escherichia coli

Enterococi intestinali

 

Numar total germeni la 220 C

Numar total germeni la 370 C

Pseudomonas aeruginosa

Clostridium perfringens

70 lei

 

70 lei

70 lei

 

37 lei

37 lei

73 lei

135 lei

SR EN ISO 9308-1 : 2015/SR EN ISO 9308-1/A1/2017,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 9308-1 : 2015/SR EN ISO 9308-1/A1/2017,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 7899-2 : 2002,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 6222 : 2004,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 6222 : 2004,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 16266 : 2008,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 14189:2017,PS-LDB-M-13

2-5 zile dupa caz

Examen microbiologic al apei de piscina

Numar total germeni la 370 C

Pseudomonas aeruginosa

Bacterii coliforme

 

Escherichia coli

 

Enterococi intestinali

250 lei

SR EN ISO 6222 : 2004,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 16266:2008,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 9308-1 : 2015/SR EN ISO 9308-1/A1/2017,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 9308-1 : 2015/SR EN ISO 9308-1/A1/2017,PS-LDB-M-07

SR EN ISO 7899-2 : 2002,PS-LDB-M-07

2-5 zile dupa caz

Examen chimic al apei potabile

pH

Conductivitate

Turbiditate

Amoniu

Nitriti

Nitrati

Clor  liber

Clor  total

Indicele de permanganat

Cloruri

Culoare

Duritate totala

Fier*

Mangan*

Crom*

Nichel*

Cupru*

Pregatirea probei metale

20 lei

15 lei

18 lei

40 lei

35 lei

55 lei

48 lei

48 lei

35 lei

48 lei

15 lei

30 lei

50 lei

50 lei

50 lei

50 lei

50 lei

10 lei

SR ISO 10523:2012, PS-LDB-C-01

SR EN 27888:1997, PS-LDB-C-02

SR EN ISO 7027:2016, PS-LDB-C-03

SR ISO 7150-1:2001, PS-LDB-C-04

SR EN  26777:2002/C91:2006, PS-LDB-C-04

SR ISO 7890-3:2000, PS-LDB-C-04

SR EN ISO 7393-2:2002, PS-LDB-C-04

SR EN ISO 7393-2:2018, PS-LDB-C-04

SR EN ISO 8467:2001, PS-LDB-C-05

SR  ISO 9297:2001, PS-LDB-C-05

SR EN ISO 7887:2012, PS-LDB-C-07

SR  ISO 6059/2008, PS-LDB-C-08

SR 13315:1996/C91:2008

SR 8662-2:1997

SR EN 1233:2003

SR ISO 15586:2008

SR ISO 15586:2008

-

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

1 zi

2 zile

2 zile

2 zile

2 zile

2 zile

-

Examen chimic al apei de piscina

 pH

Clor  liber

20 lei

48 lei

SR ISO 10523:2012, PS-LDB-C-01

SR EN ISO 7393-2:2002, PS-LDB-C-04

1 zi

1 zi

 

 

DETERMINARI MICROBIOLOGICE/CHIMICE DIN ALIMENTE

 

Tipul analizei solicitate

Parametrii determinati

Pret

Standard/Metoda de analiza

Timp de furnizare  rezultate

Expertiza conditiilor de igiena prin indicatori microbiologici

Recipienti ,utilaje

Suprafete

Aeromicroflora

Maini personal

42 lei/proba

45 lei/proba

40 lei/proba

55 lei/proba

Caiet metodologic ISP  Bucuresti 1995

2-4 zile dupa caz

Examen

microbiologic in  aliment

Salmonella

Drojdii si mucegaiuri

Enterobacteriaceae

Determinare nr.de colonii la 370C*

Bacterii coliforme*

Escherichia  coli*

Stafilococ coagulaza pozitiv*

85 lei

35 lei

40 lei

28 lei

40 lei

40 lei

41 lei

SR EN ISO 6579-1:2017, PS-LDB-M-08

SR EN ISO 21527-1,2:2009, PS-LDB-M-09

SR  ISO 21528-2:2017, PS-LDB-M-10

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

5 zile

6 zile

3 zile

2 zile

3 zile

4 zile

4 zile

Exanen chimic  in paine si produse proaspete de patiserie

Umiditate*

Aciditate

Clorura de sodiu

30 lei

30 lei

40 lei

SR 91/2007

SR 91/2007/ PS-LDB-C-05

SR 91/2007/ PS-LDB-C-05

2 zile

2 zile

2 zile

Examen chimic in faina

Umiditate*

Aciditate

Gluten umed*

30 lei

30 lei

25 lei

SR 90/2007

SR 90/2007/ PS-LDB-C-05

SR 90/2007

2 zile

2 zile

2 zile

Examen chimic  inghetata

Substanta uscata*

Aciditate*

30 lei

30 lei

SR 2444/2009

 

2 zile

2 zile

Examen chimic  bauturi alcoolice

Concentratie alcoolica*

Plumb*

35 lei

50 lei

STAS 184/2/2010

Metoda-Spectrometrul cu absorbtie atomica GBC

2 zile

2 zile

Examen chimic  vin

Grad alcoolic*

Aciditate*

35 lei

30 lei

STAS 6182/6-70

STAS 6182/1-79

2 zile

2 zile

Examen chimic   bauturi racoritoare

Aciditate*

30 lei

STAS 5956-71

2 zile

Examen chimic   conserve legume sare

Aciditate*

Clorura de sodiu*

30 lei

40 lei

STAS 5952-79

STAS 5953-85

2 zile

2 zile

Examen chimic   conserve legume otet

Aciditate*

30 lei

STAS 5952-79

2 zile

Examen chimic   otet

Aciditate*

30 lei

STAS 157-83

2 zile

Examen chimic   bors

Aciditate totala*

30 lei

STAS 5952-79

2 zile

Examen chimic   dulceata

Aciditate totala*

 

30 lei

 

STAS  5952-79

 

2 zile

 

Examen chimic   suc fructe

Aciditatetotala*

 

30 lei

 

STAS  5952-79

 

2 zile

 

Examen chimic   sarea iodata

Continut de iodat de potasiu KIO3

Continut de iod total exprimat in  KIO3

120 lei

SR 8934-9/1997PS-LDB-C-09

4 zile

 

 

 

 

CONTROLUL BACTERIOLOGIC PENTRU SPITALE

 

Tipul analizei solicitate

Parametrii determinati

Pret

Standard/Metoda de analiza

Timp de furnizare  rezultate

Controlul bacteriologic pentru spitale

Eficienta sterilizarii**

Mentinerea sterilitatii

Conditii igienico sanitare

Aeromicroflora

Catgut chirurgical*

Solutii perfuzabile*

35 lei/proba

45 lei/proba

45 lei/proba

40 lei/proba

35 lei/proba

35 lei/proba

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

PS-LDB-M-11

PS-LDB-M-12

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

Caiet metodologic ISP Bucuresti, 1995

 

 

 

 

 

 

TOXICOLOGIE INDUSTRIALA

 

Tipul analizei solicitate

Parametrii determinati

Pret

Standard/Metoda de analiza

Timp de furnizare  rezultate

Toxicologie

Oxid de carbon

45 lei

SR  EN 45544-2/2015

PS-LDB-C-06

5 zile

Toxicologie- agenţi chimici:

Plumb(AAS –tehnica cuptor de grafit)*

155 lei

 

Metoda Spectrometrul cu absorbtie atomica GBC

5 zile

 

Nichel(AAS –tehnica cuptor de grafit)*

155 lei

 

Metoda Spectrometrul cu absorbtie atomica GBC

5 zile

 

Acetat de butil/etil*

 

63 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Acetona*

 

63 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Hidrocarburi alifatice(white spirit)*

 

73 lei

Culegere de metode de investigare in domeniu l Medicinii Muncii-1991

5 zile

 

Stiren*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Toluen*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Xilen(izomeri)*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Amoniac*

 

81 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Acrilonitril*

 

81 lei

Metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1973

5 zile

 

Fenol*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Hidroxizi alcalini exprimaţi în hidroxid de sodiu*

 

81 lei

Culegere de metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1991

 

5 zile

 

Clor*

 

72 lei

Metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1973

5 zile

 

Alcool etilic*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Toluilen-di-izocianat(2,4)*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1982

 

5 zile

 

Formaldehidă*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Tricloretilenă*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Mercur*

 

82 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Acid fluorhidric*

 

63 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Benzen*

 

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Metil-etil-cetonă*

 

68 lei

Culegere de metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1991

5 zile

 

Percloretilenă*

 

68 lei

Culegere de metode de investigare in domeniul Medicinii Muncii-1991

5 zile

 

Dioxid  de azot*

50 lei

Metoda Detector gaze Triple Plus

5 zile

 

Bioxid de sulf*

49 lei

Metoda Detector gaze Triple Plus

5 zile

 

Acid clorhidric*

81 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

Toxicologie- pulberi:

 

Pulberi totale prelevate pe fitru*

 

60 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

 

Pulberi totale prelevate cu

Pompa Microdust*

24 lei

Metoda trusa Microdust Pro

 

5 zile

 

Pulberi respirabile*

68 lei

Metode de investigare in domeniul Igienei Muncii-1970

5 zile

Toxicologie- indicatori biologici de expunere (biotoxicologie):

 

Plumb(AAS –tehnica cuptor de grafit)*

 

 

83 lei

 

Metoda Spectrometrul cu absorbtie atomica GBC

 

5 zile

 

Acetonurie*

 

40 lei

 

Metode de investigatie in domeniul Medicinii Muncii-1978

5 zile

 

Acid hipuric*

 

40 lei

 

Metoda chit determinare acid hipuric in urina

5 zile

 

Acid metilhipuric*

 

40 lei

 

Metoda chit determinare acid metilhipuric in urina

5 zile

 

Creatinină urinară*

 

9 lei

 

Metoda chit determinare creatinina in urina

5 zile

 

Acid mandelic**

 

40 lei

 

Metode de investigatie in domeniulMedicinii Muncii-1978

5 zile

 

Fenoli totali*

 

55 lei

 

Metode de investigatie in domeniulMedicinii Muncii-1978

5 zile

 

Acid tricloracetic*

45 lei

 

Metode de investigatie in domeniulMedicinii Muncii-1978

5 zile

 

* Aceste activitati NU sunt acoperite de acreditarea RENAR.

*   La aceste determinări biotoxicologice rezultatul se exprima în µg/gCreatinină, respectiv mg/gCreatinină.                        

In pretul analizelor  pentru agentii chimici se regaseste pretul pentru prelevarea probelor:

-prelevare probe pe filtru: 25 lei

-prelevare probe pe absorbitor: 23 lei.

In pretul analizelor toxicologice determinate prin metoda AAS –tehnica cuptor de grafit se regaseste  pretul pentru:

-prelevare probe pe filtru: 25 lei

-pregatire proba: 50 lei

 

               Director  Executiv,                                                                           LDISP,

               Dr. Stoica Sorin                                                                    Dr. Cosmiuc Liliana

 

08.12.2022

 

Cod parafa

Documente necesare pentru inregistrarea in Registrul Unic Judetean al Medicilor


Eliberarea codului de parafa

  • Cerere adresata directorului D.S.P. Dambovita in care se solicita atribuirea unui cod de parafa (download model);
  • Adeverinta de salariat de la un loc de munca din reteaua sanitara din judet, certificat de inregistrare in registrul Unic al cabinetelor sau contract prestări servicii,dupa caz;
  • Certificat de medic specialist (original si copie);
  • Certificat de membru al Colegiului Medicilor valabil pentru anul in curs(original si copie);
  • Diplomă de absolvire a facultăţii de medicină/stomatologie(original si copie);
  • Buletinului/Cardului de identitate(original si copie).

Eliberarea unui nou cod de parafa in caz de pierdere, furt

  • Cerere adresata directorului D.S.P. DAMBOVITAi in care se solicita un nou cod de parafa(download model);
  • Dovada unui anunt dat in unul din ziarele locale privind pierderea sau furtul parafei
  • Adeverinta de salariat de la un loc de munca din reteaua sanitara din judet, certificat de inregistrare in registrul Unic al cabinetelor sau contract prestări servicii,dupa caz;
  • Certificat de medic specialist (original si copie);
  • Certificat de membru al Colegiului Medicilor valabil pentru anul in curs(original si copie);
  • Diplomă de absolvire a facultăţii de medicină/stomatologie(original si copie);
  • Buletinului/Cardului de identitate(original si copie).

In atentia medicilor rezidenti:

Potrivit prevederilor art. 17, alin (1) din Ordonanta Guvernului nr. 12/2008, aprobata cu modificari prin Legea nr. 179 / 2008 "incepand cu promotia 2005 de absolventi licentiati ai facultatii de medicina, dobandirea dreptului de libera practica se face dupa promovarea examenului de medic specialist".

De asemenea, acelasi act normativ la art. 18, alin. (2) prevede pentru medicii aflati in practica supravegheata / asistata ca "Actul medical pe care il presteaza medicul in timpul celor 3 ani de practica este sub responsabilitatea unui medic cu drept de libera practica.".

Avand in vedere cele de mai sus, medicii aflati in practica supravegheata / asistata nu pot beneficia de acordarea unui cod de parafa.

DOCUMENTATIA SE DEPUNE LA COMPARTIMENTUL AVIZE/AUTORIZATII


 

Apostilare

Apostilare

Autorizatii

Autorizatii

Avize

Avize

Subcategorii