contact DSP Dambovita

Ziua Mondiala a Apei (22 martie 2013) , Ziua Mondiala de Lupta impotriva Tuberculozei (24 martie 2013)

 

     Pentru celebrarea Zilei Mondiale a Apei (22 martie) si Zilei Mondiale de Lupta impotriva Tuberculozei (24 martie) cuprinse in calendarul Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Compartimentul Evaluarea si Promovarea Sanatatii din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita a organizat mai multe intalniri si activitati cu partenerii: Inspectoratul Scolar Judetean, unitati de invatamant scolar si prescolar, Biblioteca Judeteana “Ion Heliade Radulescu” din Mun. Targoviste si asistenti comunitari din zonele defavorizate, avand drept scop imbunatatirea cunostintelor, atitudinilor si practicilor sanogene in randul scolarilor si prescolarilor.

     Accentul principal in dezbaterile cu elevii s-a pus pe gestionarea resurselor de apa, rolul apei pentru igiena individuala si colectiva si igiena individuala in prevenirea imbolnavirilor de tuberculoza, acestea fiind completate cu filme tematice.
Concursul “Cel mai bun slogan“ desfasurat la Biblioteca Judeteana “Ion Heliade Radulescu” a avut un impact deosebit asupra elevilor din clasa a IV-a de la Scoala Gimnaziala “Ioan Alexandru Bratescu Voinesti” care s-au documentat si au realizat lucrari sugestive in cautarea unui slogan cat mai expresiv.

     Masa rotunda cu asistentii comunitari a avut ca urmare desfasurarea de activitati in scolile din localitatile Moroieni-Glod si Butimanu privind gestionarea si rolul apei in igiena individuala.